ГоловнаЕкономікаБізнес

Інвестори майже перестали купувати активи в Україні, - експерт

Кількість угод останнім часом впала до мінімуму

Інвестори майже перестали купувати активи в Україні, - експерт
Фото: Дмитрий Алексеенко

Кількість угод на українському ринку злиття і поглинання скоротилася до мінімуму через складну політичну ситуацію і загострення відносин з Росією. Про це заявив віце-президент УСПП Мирослав Табахарнюк, чия компанія "МТ-Інвест" є оператором ринку M&A.

"Не можна говорити про повну відсутність транзакцій, але більшість із тих, які були завершені або оголошені, почалися ще до активної фази протистоянь: інвестиційна компанія Investment Capital Ukraine закрила угоду з придбання банку "Авангард"; Терра Банк і Правекс Банк змінили власників, було продано мережу клінік "Добробут", - повідомила прес-служба УСПП.

За словами Табахарнюка, процеси M&A ще тривають у банківському та фінансовому секторі, де великі гравці купують менш успішних або дрібних конкурентів. Водночас іноземні інвестори не поспішають виходити на український ринок, а ті, хто вже тут, потроху залишають Україну, побоюючись подальших потрясінь.

"Ми сподіваємося, що поштовх українському M&A надасть інтеграція України в "цивілізовану" Європу. Тісніші відносини з ринками ЄС сприятимуть поліпшенню інвестиційного клімату в Україні й обернуться збільшенням інвестицій, у тому числі пожвавленням ринку злиття і поглинання", - зауважив Табахарнюк.

Протягом найближчих півроку великих угод в Україні не буде, вважає він.

Нагадаємо, ринок злиття і поглинання 2013 року зріс удвічі - до $8 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram