ГоловнаЕкономікаБізнес
Спецтема
Россия

Держдумі запропонували заборонити комп'ютерні ігри про Майдан

За "бандерівські" ігри росіянам може загрожувати штраф

Держдумі запропонували заборонити комп'ютерні ігри про Майдан
Фото: maidan.ru

У Держдумі Росії зареєстрували законопроект про заборону комп'ютерних ігор, направлених на пропаганду війни, розпалювання національної, расової чи релігійної ненависті і ворожнечі.

Автор проекту Олег Міхєєв зі "Справедливої Росії" пояснив "Известиям", що його ініціатива пов'язана з останніми подіями в Україні. "Захоплення влади неофашистами і наступні події в Україні показали, що всебічне посилення покарання за злочини, пов'язані з непрямою пропагандою та реабілітацією нацизму, - актуальне політичне питання.

Така пропаганда проводиться в тому числі і через, здавалося б, невинні речі - відеогри ", - заявив російський депутат. Особливе обурення у Міхєєва викликають" бандерівські "ігри - такі, як" Майдан ".

В Росії вони отримали високу популярність серед користувачів завдяки недавнім подіям в Україні. На офіційному сайті комп'ютерної гри міститься заклик "Всі на майдан!", І Міхєєв вважає, що це прихована пропаганда русофобії.

За розповсюдження "профашистських" ігор Міхєєв пропонує штрафувати фізичних осіб на 2000-3000 рублів ($ 55-83). Максимальна сума штрафу для компаній може досягати 500 тис. рублів ($ 14 тис.)

Нагадаємо, міжнародний комітет Червоного Хреста запропонував карати геймерів за військові злочини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram