ГоловнаЕкономікаДержава

Росія прокладе електричний кабель у Крим

На півострові хочуть побудувати дві газові енергостанції

Росія прокладе електричний кабель у Крим
Фото: earth-chronicles.ru

Компанія "Россети" має намір протягом півтора року прокласти кабель для енергозабезпечення Кримського півострова. Про це заявив голова "Россетей" Олег Бударгін, пише "Прайм".

"Прокладання кабелю для енергозабезпечення Криму може зайняти півтора року, в тому числі не виключається варіант прокладки кабелю по Керченському мосту", - заявив він.

При цьому ИТАР-ТАСС повідомляє, що уряд РФ також опрацьовує пропозицію влади Криму про будівництво двох електростанцій на півострові, які працювали б на газі. Про це заявив віце-прем'єр Росії Дмитро Козак на брифінгу за підсумками наради в голови уряду РФ Дмитра Медведєва.

Пікове споживання електроенергії в Криму становить близько 1,2 ГВт, звичайний рівень - 800 МВт, з яких близько 50 МВт припадає на "невід'єднувані об'єкти": соціальну інфраструктуру і Чорноморський флот. Власна потужність - близько 550 МВт, з яких 240-270 МВт припадає на поновлювані джерела енергії, повідомляє агентство.

Нагадаємо, увечері в неділю значна частина Криму залишилася без електрики внаслідок поломки високовольтної лінії на території материкової України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram