ГоловнаЕкономікаБізнес

У Росії почалися перевірки компаній власника кримськотатарського телеканалу ATR

Бізнесмена Іслямова звинувачують у русофобстві

У Москві почалися перевірки в компаніях, які належать Ленуру Іслямову, власнику кримськотатарського телеканалу ATR.

Про це пише російський журналіст Айдер Муждабаєв на своїй сторінці в Facebook.

"За те, що Ленур робить для свого народу, йому, схоже, доведеться заплатити. Почалися тотальні перевірки в його московських підприємствах. В замовних статтях Іслямову фактично висунуто ультиматум: або ти припиняєш незалежну роботу ATR, або сядеш до в'язниці як лідер якогось радикального угрупування ісламізму", - заявив журналіст.

За його словами, в російській пресі почалося справжнє цькування бізнесмена, його звинувачують у русофобстві і ісламізмі, при тому що Іслямов - громадянин Росії й світська людина.

Іслямов у Криму контролює, окрім каналу ATR, також радіостанції "Мейдан", "Лідер", інтернет-видання "15 хвилин". У Криму йому належить транспортна компанія "СімСітітранс". Він також є власником російської автомобільної дистриб'юторської компанії "Квінгруп", мережі дилерських центрів "Км/год", "Джаст-банку".

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація про те, що колишній лідер Меджлісу кримських татар Мустафа Джемілєв став персоною нон-грата в Криму. Офіційного підтвердження цієї інформації наразі немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram