ГоловнаЕкономікаБізнес

Турчинов утретє змінив начальника "Укроборонпрому"

Компанія входить у топ-100 продавців зброї

Турчинов утретє змінив начальника "Укроборонпрому"
Фото: Макс Левин

В.о. президента України Олександр Турчинов утретє за останні тижні змінив керівника державного збройного концерну "Укроборонпром".

7 березня Турчинов відправив у відставку Сергія Громова, який очолював концерн із червня 2012 року. На його місце тимчасово прийшла Валентина Дрозд, заступник гендиректора концерну з фінансово-економічних питань.

Через тиждень Турчинов змінив Дрозд на Сергія Аверченка, депутата Верховної Ради від фракції "УДАР".

Ще через тиждень, 21 березня, замість Аверченка на посаду в.о. гендиректора "Укроборонпрому" прийшов Юрій Терещенко. З липня по серпень 2012-го Терещенко виконував обов'язки заступника генерального директора держкомпанії з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення "Укрспецекспорт".

Нагадаємо, "Укроборонпром" створив президент Віктор Янукович у грудні 2010 року, щоб об'єднати вітчизняні підприємства оборонно-промислового комплексу. Сьогодні до його складу входять близько 125 заводів.

За підсумками останніх років, "Укроборонпром" входить у топ-100 продавців зброї. За оцінками Стокгольмського інституту досліджень проблем миру SIPRI, 2012 року "Укроборонпром" продав зброї на $1,44 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram