ГоловнаЕкономікаБізнес

Регулятор радить страховикам у Криму не працювати з російськими компаніями

Верховна Рада готує покарання за колабораціонізм

Регулятор радить страховикам у Криму не працювати з російськими компаніями
Фото: autopremiera.ru

Нацкомісія регулювання фінансових послуг попередила страхові компанії, що співпраця з російськими фінансовими установами на території Криму скоро розцінюватимуть як колабораціонізм.

Прес-служба комісії нагадує, що Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект про окуповані території, згідно з яким підприємницька та комерційна діяльність, яка підлягає державному регулюванню, у Криму буде заборонена.

Окрім того, стаття 10 цього закону передбачає, що добровільна співпраця в будь-якій формі з окупаційною державою або її представниками на шкоду державним інтересам України вважатиметься зрадою й обернеться кримінальною відповідальністю.

За інформацією Нацфінпослуг, 2013 року підрозділи страхових компаній, які працюють у Криму, зібрали на півострові 152,8 млн грн і виплатили клієнтам 48,5 млн грн.

Окрім того, наприкінці року на півострові працювали сім регіональних страхових компаній, що здійснюють ризикові види страхування. За підсумками року активи регіональних кримських страхових компаній становили 204 млн грн, страхові премії - 50,5 млн грн, страхові виплати - 4,8 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram