ГоловнаЕкономікаДержава

Крим частково знеструмлено через аварію на високовольтній лінії

Поломка сталася в неділю вдень

Крим частково знеструмлено через аварію на високовольтній лінії
Фото: earth-chronicles.ru

Кримський півострів увечері в неділю виявився частково знеструмлений через аварію на лінії електропередач "Каховка - Островська". Про це повідомляє прес-служба компанії "Крименерго", яка входить в енергохолдинг ДТЕК Ріната Ахметова.

Поломка сталася вдень, приблизно о 14 годині. О 19:40 у зв'язку з технічними проблемами диспетчер "Кримської електроенергетичної системи", яка, як і ЛЕП, належать державній компанії "Укренерго", наказав " Крименерго" розпочати від'єднання споживачів.

"Мета введення графіка знеструмлення - виведення в ремонт високовольтної лінії 330 кВ "Мелітополь - Джанкой" у зв'язку з аварійним дефектом", - пояснює компанія. У результаті потужність електропостачання півострова була знижена до 300 МВт.

"Тільки-но "Кримська електроенергетична система" скасує обмеження в енергосистемі, ДТЕК "Крименерго" за командою від диспетчера НЕК "Укренерго" застосує на півострові звичайний режим енергопостачання", - заявили в "Крименерго".

Нагадаємо, в.о. президента України Олександр Турчинов раніше попереджав самопроголошену владу півострова, що якщо вона утримуватиме українських заручників, це може обернутися санкціями технічного і технологічного характеру. У суботу ввечері в Криму зник командир військової частини в Бельбеку Юлій Мамчур.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram