ГоловнаЕкономікаДержава

Яценюк не очікує економічного зростання 2014 року

Прем'єр вважає, що головне завдання України - не впасти

Яценюк не очікує економічного зростання 2014 року
Фото: www.kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вважає, що 2014 рік для української економіки буде стабілізаційним, а в 2015-му почнеться відновлення.

Про це він сказав у середу на засіданні уряду.

"Я сподіваюся, що стабілізаційний період триватиме протягом цього року, а економічне зростання, яке базуватиметься на економічних показниках 2014 року, відбуватиметься наступного року. Тому зараз головне для нас - не впасти", - заявив Яценюк.

За його словами, на це направлять податок на доходи від депозитів, а також пакет жорстких фіскальних заходів, яких вимагає Міжнародний валютний фонд. При цьому Яценюк пообіцяв, що буде і "позитивний пакет", який передусім стосується дерегуляції, залучення інвестицій і створення нових робочих місць.

"Уся ця банда, яка сиділа на видачі дозволів, яка сиділа на видачі різного роду документів для будівництва, монополій, яка була тут у Кабміні, має бути зруйнована негайно. Віддаємо на місця повноваження - це єдиний спосіб подолати центральну корупцію. І прописуємо нові правила", - зажадав прем'єр.

Нагадаємо, уряд Миколи Азарова очікував, що номінальний ВВП України за підсумками 2014 року має становити 1,653 трлн грн за умови зростання економіки 3%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram