ГоловнаЕкономікаБізнес

Activ Solar заперечує зупинку свого запорізького заводу

Австрійці покладають великі надії на реконструйований цех монокремнію

Activ Solar заперечує зупинку свого запорізького заводу
Фото: activsolar.com

Компанія Activ Solar заперечує зупинку свого запорізького Заводу напівпровідників, про яку минулого тижня повідомила прес-служба Запорізької обласної адміністрації.

"Цехи працюють відповідно до графіків виробництва. Компанія покладає великі надії на реконструйований цех з виробництва монокремнію і планує наростити його виробництво", - повідомила прес-служба Activ Solar.

Водночас компанія не виключає, що, залежно від економічної ситуації, обсяги виробленої продукції заводу скоротять і що проведуть оптимізацію.

Activ Solar - група компаній зі штаб-квартирою у Відні, спеціалізується на розробці та виробництві сонячних технологій. Основними напрямками діяльності компанії є виробництво кремнієвих продуктів і розвиток великомасштабних фотоелектричних сонячних парків. Запорізький Завод напівпровідників є дочірнім підприємством компанії. Крім того, Activ Solar побудувала 11 сонячних електростанцій в Україні.

Activ Solar пов'язують із колишнім секретарем Ради національної безпеки і оборони Андрієм Клюєвим, який нині перебуває в розшуку. Він входить до числа соратників Віктора Януковича, проти яких у Європі застосовано санкції. Зокрема, Австрія, де базується Activ Solar, заморозила рахунки Клюєва. Водночас його брата Сергія Клюєва в цьому переліку немає.

Опитування
Как Украине стоит поступить с Крымом, если тот отсоединится?
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram