ГоловнаЕкономікаФінанси

Офіційною валютою Криму оголошено російський рубль

Гривня збереже свій офіційний статус в АРК до 2016 року

Офіційною валютою Криму оголошено російський рубль
Фото: www.dni.ru

Верховна Рада Криму оголосила офіційною валютою півострова російський рубль. При цьому до 2016 року на півострові такий самий статус матиме українська гривня.

Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Окрім того, в понеділок кримські депутати створили Банк Криму, який забезпечуватиме грошовий обіг і розвиток банківської системи замість Національного банку України. Банк Криму підзвітний Верховній Раді АРК.

Верховна Рада Криму також підпорядкувала Міністерству фінансів півострова Головне управління Державної казначейської служби України в АРК, Головне управління Міндоходів, Державну фінансову інспекцію в Автономній Республіці Крим.

Доходи бюджету, які досі переказували в Київ, відтепер будуть іти на кримські рахунки. При цьому до ухвалення власних законів у сфері бюджетного та податкового законодавства на території Криму будуть чинними положення Бюджетного та Податкового кодексів України.

Окремо Верховна Рада Криму доручила Радміну підготувати проект звернення до Росії про надання фінансової допомоги в обсязі, необхідному для безперебійного функціонування бюджетної системи Криму.

Нагадаємо, 15 березня Верховна Рада розпустила парламент Криму, тому всі його рішення є нелегітимними з погляду центрального уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram