ГоловнаЕкономікаДержава

У МінАП зауважили проблеми з доставкою продуктів у Крим

Через спекулянтів в автономії зростають ціни

У МінАП зауважили проблеми з доставкою продуктів у Крим
Игорь Швайка
Фото: http://comments.ua

У Міністерстві аграрної політики і продовольства зауважили проблеми з доставкою продуктів харчування у Крим.

Про це заявив голова відомства Ігор Швайка, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні існують ускладнення з доставкою продуктів до Криму. АРК себе традиційно не забезпечувала і не забезпечує продовольством і завжди брала з материкової частини. Продукцію постачають, існують черги на в'їзді у Крим, зокрема в Чонгарі та на перешийку. Ситуація напружена", - розповів міністр аграрної політики та продовольства після завершення засідання уряду.

Міністр також зазначив, на території автономії зросли ціни на харчування порівняно з материковою частиною України. Він наголосив, що таке подорожчання є спекулятивним.

"Ціни дуже сильно зросли на сьогодні. У процентному співвідношенні я не скажу, але це досить істотно порівняно із сезонним зростанням з материковою частиною України. Це суто спекулятивні очікування: що складніша доставка, то вище піднімаються ціни", - наголосив Швайка.

При цьому міністр зазначив, що ситуації нестачі продовольства немає. "Ускладнений порядок доставки лягає окремим тягарем на плечі перевізників і трейдерів", - додав він.

Він також наголосив, що проблем із продовольчим забезпеченням військових частин на території Криму немає.

Водночас міністр утримався від відповіді на запитання, як здійснюватимуть посівну та забезпечуватимуть продуктами харчування території АРК у разі відокремлення автономії від України.

Нагадаємо, як підрахували аграрії, урожай зерна в Україні цього року буде приблизно на 1,5 млн тонн меншим через зрив посівної кампанії в Криму, що пов'язано з вторгненням російських військ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram