ГоловнаЕкономікаБізнес

Адмінсуд Києва зупинив внесення до держреєстру Юрія Сорочинського як гендиректора ДП "УГК "Nemiroff"

Рішення суду включає ще один механізм захисту активів компанії від рейдерського захоплення

Адмінсуд Києва зупинив внесення до держреєстру Юрія Сорочинського як гендиректора ДП "УГК "Nemiroff"
Фото: http://lezo.in.ua/

Міноритарний акціонер компанії Nemiroff (20% акцій) Яків Грибов заявив про зміну менеджменту ДП "УГК "Nemiroff" та внесення до держреєстру свого юриста Юрія Сорочинського як генерального директора.

Але оскільки зміни до держреєстру внесли протизаконно, вже наступного дня, 13 березня 2014 р., Окружний адміністративний суд м. Києва ухвалив визначення, яке зупинило реєстраційні дії від 12 березня 2014 року. Таким чином, останні зміни записів по ДП "УГК "Nemiroff" та ДП "Алко Інвест Україна", а також внесення Сорочинського до Єдиного державного реєстру визнані протизаконними, корупційними і спірними (копія ухвали Окружного адміністративного суду м.Києва від 13 березня 2014 додається), повідомляє РБК-Україна.

Згідно з визначенням, Сорочинський не має права здійснювати від імені ДП "УГК "Nemiroff" жодні юридично значущі дії: представляти інтереси підприємства в державних органах влади, судах, арбітражах, організаціях, розпоряджатися грошовими і матеріальними коштами підприємства і т.д. Інакше його дії розцінюватимуть як грубе порушення українського та європейського законодавства.

Визначення Окружного адміністративного суду включає ще один механізм захисту активів компанії Nemiroff від рейдерського захоплення, ініційованого Яковом Грибовим і його бізнес-партнером Анатолієм Кіпішем три роки тому. Крім нього, з 2011 року існує заборона Кіпрського суду (м. Нікосія), накладена на материнську компанію Nemiroff Holdings Limited, що забороняє міняти структуру та директорів всіх дочірніх підприємств (в т.ч. ДП "УГК "Nemiroff" та ДП "Алко Інвест Україна"), отже - вносити зміни до Держреєстру.

12 грудня 2013 року той самий європейський суд всі без винятку рішення про зміну директорів дочірніх підприємств Nemiroff Holdings Limited визнав нелегітимними. Ці забезпечувальні заходи забороняють будь-які зміни структури і складу менеджменту зареєстрованої на Кіпрі головної компанії, а також дочірніх структур в Україні, Росії та інших країнах (в т.ч. стосовно ДП "УГК "Nemiroff "та ТОВ "Алко Інвест Україна") з метою захисту бізнесу від рейдерських дій міноритарів, що об'єдналися.

Як повідомляє джерело, наближене до компанії, маніпулюючи фактами і спотворюючи реалії, Яків Грибов посилається на те, що внесення до держреєстру Юрія Сорочинського стало можливим завдяки втручанню Антикорупційного комітету України у вирішення корпоративного конфлікту навколо компанії Nemiroff.

Однак координатор з зовнішніх зв'язків Антикорупційного Комітету України Володимир Кочетков трактує ситуацію інакше: "Я підкреслюю, ми утримуємося від будь-яких оцінок навколо ситуації в компанії Nemiroff. Це зробить Генпрокуратура і суди. Ми лише говоримо про те, що реєстратор у Немирівському районі працює, і підприємці можуть реалізовувати свої права". За словами Володимира Кочеткова, Антикорупційний комітет втрутився в заплутану ситуацію з призначеннями/звільненнями немирівських держреєстраторів з однієї лише причини - дії чиновників, які перебувають на цій посаді, постійно блокувалися.

"Внести до держреєстру свого "кишенькового" директора об'єднані міноритарі Грибов і Кипіш змогли за допомогою багатоходової афери із заміни реєстратора Немирівського р-ну Вінницької обл. Її суть така. Керівник Вінницької реєстраційної служби підписує указ про усунення від виконання посадових обов'язків районного держреєстратора, призначивши на його місце свого підлеглого з обласного центру. Незважаючи на судові заборони і рамки своїх повноважень, новопризначений реєстратор вносить до держреєстру представника Грибова і Кіпіша - Сорочинського. Паралельно привезені Кіпішем "тітушки" блокують доступ на робоче місце легітимного державного реєстратора в м. Немирів Олега Чухна. Гучний факт корупційної змови підтверджують свідки подій - правоохоронні органи і активісти місцевої "Самооборони", - заявляє джерело.

Реєстратор Немирівського району та легітимний директор компанії ДП "УГК "Nemiroff" вже звернулися c заявами в міліцію, прокуратуру і Антикорупційний комітет України з вимогою розслідувати факт цинічного порушення законодавства. Уже порушено кримінальні справи.

Джерело, наближене до компанії, зазначає, що провалилася безмежна спроба внесення до держреєстру представника об'єднаних акціонерів Якова Грибова та Анатолія Кіпіша, які ведуть запеклу боротьбу проти засновника компанії Степана Глусь, розцінюється ДП "УГК "Nemiroff" як чергова схема рейдерського захоплення з використанням інформаційних маніпуляцій і введення в оману органів влади. Визначення Окружного адміністративного суду м. Києва від 13 березня 2014 р. повернуло Аллі Глусь статус легітимного гендиректора ДП "УГК "Nemiroff".

Керівником ТОВ "Управлінська компанія "Немірофф" є Олександр Глусь. Інформація про призначеннях інших осіб на ці посади не відповідає дійсності.

Фото: http://www.rbc.ua

Фото: http://www.rbc.ua

Фото: http://www.rbc.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram