ГоловнаЕкономікаБізнес

В аеропорту Сімферополя обмежили прийом рейсів

Крим не приймає літаки з Києва та Стамбула

В аеропорту Сімферополя обмежили прийом рейсів
Фото: Макс Левин

Аеропорт "Сімферополь", який входить до трійки найбільших в Україні, обмежив прийом повітряних суден напередодні референдуму про відділення.

Як повіомляє "Коммерсант-Украина", у вівторок були скасовані рейси Turkish Airlines і Atlasjet зі Стамбула, а також рейси МАУ і Yanair з Києва. При цьому аеропорт Сімферополя без проблем обслуговує московські рейси з "Домодєдово" і "Шереметьєво". Сьогодні ситуація повторюється.

Джерело в Міністерстві інфраструктури каже, що в ніч проти вівторка "озброєні люди без розпізнавальних знаків" зайняли структури аеропорту, що організують повітряний рух, - диспетчерську вишку.

"Інтерфакс-Україна" повідомляє, що влада автономії частково обмежила приліт повітряних суден в аеропорт Сімферополя, щоб уникнути проникнення на територію республіки провокаторів. "Цей захід застосовується вибірково, проте після 17 березня всі ці заходи будуть зняті, аеропорт прийматиме і відправлятиме повітряні судна в звичайному режимі", - заявив перший віце-прем'єр Криму Рустам Теміргалієв.

Нагадаємо, минулого року аеропорт "Сімферополь" обслужив 1,2 млн пасажирів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram