ГоловнаЕкономікаФінанси

ПриватБанк: політичний тиск на російську дочку не позначиться на роботі в Україні

Частка Москомприватбанку в групі - лише 6%

ПриватБанк: політичний тиск на російську дочку не позначиться на роботі в Україні
Фото: superstas.com

Введення тимчасової адміністрації в ЗАТ МКБ "Москомприватбанк" не позначиться на роботі ПриватБанку в Україні та інших країнах його присутності, заявив глава правління банку Олександр Дубілет.

Про це повідомляє прес-служба банку.

За його словами, ситуація в Росії не пов'язана з економічними показниками банку і викликана політичними причинами. Немає об'єктивних підстав для запиту КПРФ до Держдуми про перевірку ЗАТ МКБ "Москомприватбанк" на предмет фінансування тероризму.

Частка ЗАТ МКБ "Москомприватбанк" у загальному обсязі активів банківської групи "ПриватБанк" становить близько 6%, і зміна ситуації в російському банку не вплине на показники роботи всієї банківської групи.

"ЗАТ МКБ "Москомприватбанк" не має зобов'язань перед українським ПриватБанком і з економічної точки зору не впливає на роботу банку на українському та інших ринках, - зазначив Олександр Дубілет. - Ми сподіваємося, що нічим не обґрунтований політичний тиск на ЗАТ МКБ "Москомприватбанк" не переросте в економічний, в результаті якого можуть постраждати клієнти".

Сьогодні ПриватБанк обслуговує понад 22 мільйонів корпоративних і роздрібних клієнтів в 12 країнах світу, серед яких Україна, Росія, Грузія, Латвія, Італія, Португалія, Китай, Великобританія, Кіпр, Німеччина, Іспанія, Казахстан. У рейтингу ТОП-1000 світових банків ПриватБанк посідає 8 місце в десятці найбільших банків Центральної та Східної Європи.

Опитування
Как Украине стоит поступить с Крымом, если тот отсоединится?
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram