ГоловнаЕкономікаБізнес

Аваков звинуватив Курченка у контрабанді нафтопродуктів на 25 млрд грн

Міліція розслідує понад десять справ щодо ВЕТЕК

Аваков звинуватив Курченка у контрабанді нафтопродуктів на 25 млрд грн
Фото: EPA/UPG

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков стверджує, що компанії Сергія Курченка протягом 2012-2013 років ввезли на територію країни нафтопродукти на суму 25 млрд грн без митного оформлення та сплати податків і зборів.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Міністерством внутрішніх справ викрито злочинну схему ввезення на територію України та реалізації нафтопродуктів групою компаній "Східноєвропейська паливно-енергетична компанія" (належить Курченкові С.В.). Установлено, що чотирма компаніями цієї групи (ТОВ "Зовнітрансгаз", ДП "Петрол", ПМП "Петрол-ФОРВАРДІНГ" та ПП "Армада-Плюс") протягом 2012-2013 років ввезено на територію держави нафтопродуктів на суму 25 мільярдів гривень для їх переробки, як давальницької сировини, та подальшого "реекспорту" за кордон. Фактично продукція була реалізована на території держави без митного оформлення та сплати податків і зборів, від чого бюджет втратив близько 7 мільярдів гривень", - заявив міністр.

За його даними, для прикриття в ВЕТЕК створили низку фіктивних підприємств, які за підробленими документами продавали нафтопродукти на території України без сплати податків легальним оптовим постачальникам палива.

Аваков повідомив, що МВС порушило 11 кримінальних проваджень, вилучило 13 тис. тонн нафтопродуктів, бухгалтерські документи та комп'ютерну техніку, проводиться ревізія залишків на Одеському НПЗ.

Крім того, в Києві розслідується справа за фактом нанесення групою ВЕТЕК збитків "Нафтогазу" на 1,6 млрд грн.

Нагадаємо, після зміни влади в Києві ВЕТЕК швидко виїхала зі свого офісу, а співробітників розпустила. Де знаходиться Курченко, досі достеменно не відомо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram