ГоловнаЕкономікаБізнес

Заборгованість українських компаній перед російськими банками оцінили в $10 млрд

Найбільше бізнес завинив ВЭБу і Сбербанку

Заборгованість українських компаній перед російськими банками оцінили в $10 млрд
Фото: politekonomika.ru

Сумарна заборгованість українських компаній перед сімома російськими банками на початку цього року становила близько $9,7 млрд.

Про це пише російський

"Коммерсантъ" із посиланням на фінансову звітність банків.

Промінвестбанку ("донька" ВЭБ) підприємства заборгували 28,2 млрд грн ($2,9 млрд за нинішнім курсом), українському Сбербанку - 24,66 млрд грн ($2,5 млрд), ВТБ - 15,68 млрд грн ($1,61 млрд), Альфа-Банку - 15,4 млрд грн ($1,58 млрд), Газпромбанку - 8,18 млрд ($840 млн), Банку Москвы - 1,69 млрд ($170 млн), Петрокоммерцу - 619,3 млн ($63,5 млн).

Інформацію про своїх українських позичальників у банках не розкривають. У ВЭБі уточнили тільки, що йдеться про "підприємства, що входять у топ-100 українського бізнесу". За інформацією видання, йдеться, наприклад, про "Черкаський автобус" (виробник малогабаритних автобусів "Богдан" і "Отаман"), 100% акцій якого нібито знаходяться в заставі. У Банку Москви кажуть, що працюють в основному із середнім і малим бізнесом.

Нагадаємо, наприкінці листопада президент РФ Володимир Путін оцінив заборгованість українських підприємств перед Росією в $30 млрд. За його словами, заборгованість українських підприємств перед чотирма російськими банками - Газпромбанком, Сбербанком, ВЭБ і ВТБ - перевищує $20 млрд і ще близько 280 млрд рублів (що відповідає приблизно $8 млрд).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram