ГоловнаЕкономікаДержава

Сорос закликав ЄС організувати Україні "план Маршалла"

Мільярдер вважає Україну цікавим об'єктом для інвестицій

Сорос закликав ЄС організувати Україні "план Маршалла"
Джордж Сорос
Фото: www.occupycorporatism.com

Мільярдер Джордж Сорос закликав лідерів Європейського Союзу організувати терміновий план допомоги Україні за аналогією з тією підтримкою, що США надали європейським країнам після Другої світової війни ("план Маршалла").

"Україна потребує термінового сучасного аналогу "плану Маршалла", за допомогою якого США допомогли перебудувати Європу після Другої світової війни. Німеччина повинна сьогодні зіграти таку саму роль, яку США зіграли тоді", - цитує заяву Сороса агентство "Прайм".

Він також додав, що фонд "Відродження", що працює в Україні з 1990 року, не причетний до заворушень, хоча і "виступав у якості захисника тих, кого торкнулися офіційні репресії".

Після розгону мітингу в Києві 30 листопада фонд заявив про припинення співпраці з українською владою. Тепер же фонд готовий підтримати прагнення українців до будівництва демократичних інститутів, стверджує Сорос. За його словами, Україна відрізняється "диверсифікованою економікою" і "високою якістю людського капіталу" і тому потенційно цікава як об'єкт для інвестицій.

"План Маршалла" (за іменем держсекретаря Джорджа Маршалла) охопив 16 країн Європи, включно із Західною Німеччиною, які отримали допомогу на суму близько 13 млрд доларів (майже 100 млрд за нинішніми цінами). У 1948-1951 роках, коли діяв цей план, економіка Західної Європи зросла стрімкими темпами, які дозволили їй швидко подолати довоєнний рівень розвитку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram