ГоловнаЕкономікаБізнес

Компанія Курченка з'їхала з офісу і розпустила персонал

Активи ВЕТЕК перебувають у поганому фінансовому стані

Компанія Курченка з'їхала з офісу і розпустила персонал
Фото: metalist.ua

Компанія ВЕТЕК з'їхала зі свого офісу в столичному центрі "Арена", знищивши при цьому величезну кількість документів, і розпустила персонал.

Як повідомляє видання "Хабс", це відбулося в понеділок, після того як влада перейшла до опозиції, а президент Віктор Янукович утік з Києва.

Номінальним власником компанії є харків'янин Сергій Курченко, який був нікому не відомим бізнесменом до кінця 2012 року. Протягом наступного року він став мільярдером, купивши футбольний клуб "Металіст", Одеський нафтопереробний завод, мережу німецьких заправок, найбільший в країні медіахолдинг УМХ і Брокбізнесбанк.

Бурхливе зростання фінансово-промислової групи пов'язували з заступництвом високопоставлених українських чиновників з оточення сина колишнього президента Олександра Януковича.

Що тепер буде з активами ВЕТЕК, невідомо. Судячи з усього

, клуб "Металіст" майже розвалився. На Одеському НПЗ, за інформацією видання, вже певний час проблеми з зарплатами, і він, швидше за все, перейде у власність російського банку ВТБ, який давав компанії Курченко кредит на його реконструкцію.

У поганому фінансовому стані і Брокбізнесбанк, куплений Курченко зовсім недавно. За інформацією джерела на банківському ринку, протягом найближчих двох тижнів в банку введуть тимчасову адміністрацію, а сам він стане державним.

Нагадаємо, в грудні журнал "Кореспондент" оцінив статки Курченка у $2,4 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram