ГоловнаЕкономікаДержава

Японці знизили рейтинг України до B-

Країні загрожує тривалий соціальний конфлікт

Японці знизили рейтинг України до B-
Фото: EPA/UPG

Японське рейтингове агентство Rating and Investment Information (R&I) знизило довгостроковий рейтинг України з В+ до В- і помістило його на перегляд у бік знижения.

Про це йдеться на сайті агентства.

Японці зазначають, що на їх рішення вплинули останні політичні події з вуличними боями і зміною влади, а також серйозні економічні проблеми України. Такі, наприклад, як стрімке скорочення золотовалютних запасів ($17,8 млрд станом на кінець січня), значний розмір зовнішнього боргу України, дефіцит сучасного рахунку платіжного балансу (відображає рух товарів та послуг у країну та з неї).

"Хоча очікують, що експортні постачання відновляться, а економіки ЄС і Росії, які є основними експортними напрямами України, зростуть, R&I сумнівається, що істотне поліпшення сальдо рахунку поточних операцій можливе", - йдеться в повідомленні.

Компанія зазначає, що Сполучені Штати, ЄС та Міжнародний валютний фонд готові запропонувати фінансову допомогу країні, однак для цього, ймовірно, доведеться заспокоїти ситуацію в країні, з чим у тимчасового уряду можуть виникнути великі проблеми.

"Кроки проєвропейських опозиційних лідерів можуть викликати відповідну реакцію з боку жителів Східної України , які підтримували президента Януковича. Не можна заперечувати, що заворушення можуть тривати ще тривалий час", - прогнозують японці.

Нагадаємо, що вся трійка найбільших рейтингових агентств - S&P, Moody's і Fitch - вже надали Україні переддефолтні рейтинги. В п'ятницю очікують черговий перегляд рейтингу агентством Fitch.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram