ГоловнаЕкономікаФінанси

Фондовий ринок відреагував на зміну влади стрімким зростанням

Індекс УБ вперше за рік піднявся вище за 1000 пунктів

Фондовий ринок відреагував на зміну влади стрімким зростанням
Фото: EPA/UPG

Індекс Української біржі на тлі подій, які відбуваються в країні, вперше з березня 2013 року піднявся вище за 1000 пунктів.

Як свідчать дані, оприлюднені на сайті УБ, з моменту відкриття біржі в понеділок її індекс зріс на 9% до 1019 пунктів станом на 11 годину.

Газета "Капітал" пише, що індекс УБ весь час чітко відображав зміну політичної ситуації в країні. "Думаю, що після невеликої девальвації гривні, а також після того, як політичний процес почав зміщуватися з вулиці до кабінетів політиків, найсміливіші інвестори почали купувати цінні папери", - заявив виданню заступник голови правління УБ, член індексного комітету Євген Комісаров.

Всі знаходяться в очікуванні майбутніх поліпшень і зростання ринку, оптимістично зазначив фахівець відділу продажів боргових цінних паперів інвесткомпанії Dragon Capital Сергій Фурса.

Нагадаємо, що на вихідних Верховна Рада змістила президента Віктора Януковича зі своєї посади. Наразі обов'язки глави держави виконує спікер Ради Олександр Турчинов. На 25 травня призначені позачергові вибори президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram