ГоловнаЕкономікаДержава

Україна просить $35 млрд допомоги

Мінфін скликає донорську конференцію

Україна просить $35 млрд допомоги
Фото: Макс Левин

Міністерство фінансів попросило у міжнародних кредиторів $35 млрд.

Як повідомив в.о. міністра Юрій Колобов на сайті відомства, чиновники провели зустрічі с послами Євросоюзу, США, інших країн, фінансовими організаціями щодо термінової макрофінансової допомоги.

"Ми запропонували нашим міжнародним партнерам: перше - виділення кредиту у найближчі 1-2 тижні з боку держав-партнерів (Польща, США). При цьому плановий обсяг макрофінансової допомоги для України може скласти близько $35 млрд впродовж 2014-2015 років", - сказано в повідомленні.

Для порівняння: доходи державного бюджету на 2014 рік заплановано на рівні 395 млрд грн, що за нинішнім курсом становить близько $44 млрд. Крім того, такий обсяг допомоги більший, ніж весь зовнішній борг уряду (без урахування гарантованого боргу), - він зараз дорівнює $28 млрд.

"Друге - провести велику міжнародну донорську конференцію за участю країн-членів ЄС, США та інших країн, представників Міжнародного валютного фонду та інших міжнародних фінансових організацій про виділення допомоги на модернізацію і проведення реформ в Україні, а також реалізацію Угоди про асоціацію з ЄС", - йдеться на сайті Мінфіну.

Нагадаємо, Європейський Союз готовий надати новому уряду України 20 млрд євро для проведення реформ.

Зазначимо також, що Колобов є представником старого Кабміну Миколи Азарова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram