ГоловнаЕкономікаФінанси

Українці встановили історичний рекорд зняття грошей у банкоматах

Динаміка була вищою, ніж на Новий рік

Українці встановили історичний рекорд зняття грошей у банкоматах
Фото: mirvam.org

20 лютого в Україні встановлено історичний рекорд зняття грошей у банкоматах.

За словами голови правління Українського процесингового центру Антона Романчука, в четвер обсяги зняття готівки були більшими, ніж 31 грудня, коли зафіксовано попередній рекордний показник.

"Динаміка була вищою, ніж на Новий рік, коли був попередній пік, який був піком історичним", - сказав Романчук. Водночас він не озвучив, скільки ж саме грошей було знято.

За його словами, така активність населення і стала однією з причин, чому частина банкоматів перестали працювати. "Банки намагаються заряджати банкомати максимально швидко і максимально можливо. Але потрібно розуміти, що це їм не завжди вдається, треба організувати інкасацію, потрібно знайти готівку. Банк не зацікавлений, щоб банкомати були порожніми", - заявив Романчук.

За його словами, на сьогоднішній ранок показник працюючих банкоматів становив 86%, що не так погано: під час торішнього березневого снігопаду ситуація була гіршою.

Романчук додав, що труднощі з безготівковими розрахунками теж пов'язані з великим обсягом операцій. "Для розрахунку в торгових мережах банки не будуть блокувати операції, вони з цього отримують дохід. А люди відразу інтерпретували це як "банки блокують", - сказав він.

Експерт зазначив, що сьогодні ситуація почала заспокоюватися: обсяги транзакцій спадають, а зняття готівки відбувається не так активно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram