ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін визнав можливість дефолту

Україні може не вистачити ресурсів, щоб виплатити борги 2015 року

Кабмін визнав можливість дефолту
Фото: earnmydegree.com

Кабінет Міністрів визнав ризик того, що Україна може виявитися нездатною обслуговувати свої зовнішні боргові зобов'язання.

Про це йдеться у проспекті емісії українських державних єврооблігацій.

У ньому сказано, що з урахуванням потреб у зовнішньому фінансуванні на 2015 рік існує ризик того, що на зовнішньому та внутрішньому ринках не вдасться залучити необхідний обсяг ресурсів для покриття всіх потреб. "Внаслідок цього здатність України рефінансувати борг значною мірою залежатиме від зв'язків з Росією, в той же час і від готовності Росії рефінансувати борг", - йдеться в документі.

Як відомо, на 2015 рік припаде пік виплат за валютними боргами України, з яких вже щонайменше $5 млрд становлять російські кредити, які зараз залучає діюча влада. Питання, чи захоче Росія рефінансувати борг України, залишається відкритим.

"Дефолт за українськими зовнішніми зобов'язаннями матиме важкі наслідки для української економіки, включаючи значну девальвацію гривні", - також сказано в проспекті емісії.

Нагадаємо, всі провідні світові рейтингові агентства оцінюють платоспроможність України на вкрай низькому рівні й вважають дуже високим ризик дефолту країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram