ГоловнаЕкономікаФінанси

Брокбізнесбанк заявляє про стабілізацію ситуації

У фінустанові пояснили причину виникнення ситуації

Брокбізнесбанк заявляє про стабілізацію ситуації
Фото: placevisor.com

Брокбізнесбанк заявляє про стабілізацію ситуації після отримання фінансової допомоги від Національного банку України і групи компаній "ВЕТЕК", що володіє 40% акцій банку.

На початку лютого Брокбізнесбанк зазнав інформаційної атаки, спрямованої на дискредитацію фінустанови. У результаті цього в банк почали звертатися вкладники, які піддалися на провокації, з проханням про дострокове розірвання вкладів. У зв'язку із цим Брокбізнесбанк пережив короткострокову кризу ліквідності і мусив увести ліміт видачі готівкових грошових коштів за картками банку в розмірі 1000 грн на день.

З отриманням рефінансування НБУ та фінансової допомоги від ГК "ВЕТЕК" ситуацію вдалося повністю стабілізувати. Сьогодні Брокбізнесбанк володіє небувалим запасом надійності, що дозволяє йому виконати всі свої фінансові зобов'язання.

"Ми прогнозуємо, що залишкові ознаки ажіотажу повністю вляжуться цього тижня, а потім почнеться зворотний процес - люди почнуть самі відкривати в нас нові депозити. Адже завдяки отриманому Брокбізнесбанком зовнішньому фінансуванню ми сьогодні практично єдиний банк у країні, здатний розрахуватися з кожним вкладником власними коштами. Тому в період загальної фінансової турбулентності саме в нас сьогодні варто розміщувати нові вклади. Тим більше, що банк сьогодні пропонує багато нових пропозицій для своїх клієнтів", - наголосив перший заступник голови Правління Брокбізнесбанку Петро Пекур.

Брокбізнесбанк, відповідно до класифікації НБУ, займає 17 місце за розміром активів серед 181 банку України.

На початок 2014-го чисті активи банку становили 26,914 млрд грн, власний капітал - 14,478 млрд грн, регулятивний капітал - 14,121 млрд грн.

Адекватність регулятивного капіталу в банку становила 47,66% із нормативним значенням НБУ 10%. Поточна ліквідність на початку року становила 145%, що в 3,6 разу більше від граничного значення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram