ГоловнаЕкономікаБізнес

Виробник SEMKI виявився причетним до шпигунського скандалу

Трьох співробітників S.I.GROUP підозрюють у стеженні за конкурентами

Виробник SEMKI виявився причетним до шпигунського скандалу
Фото: sigroup.ua

Служба безпеки України підозрює трьох співробітників корпорації S.I.GROUP, яка випускає насіння і снеки, в шпигунстві за конкурентами. Їх також звинувачено в торгівлі наркотичними речовинами й ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє "Коммерсантъ-Украина" з посиланням на офіційне повідомлення СБУ і джерело в службі.

"Троє співробітників компанії здійснювали стеження за представниками підприємств-конкурентів і незаконні постачання наркопрепаратів у мережу аптек Дніпропетровська. Керівника групи заарештовано", - повідомив видання співрозмовник у СБУ.

В S.I.GROUP вважають кримінальні провадження сфабрикованими на користь торгової мережі АТБ, яка нібито не хоче виплачувати дебіторську заборгованість перед S.I.GROUP у розмірі 108 млн грн. "Зв'язки керівництва АТБ дозволяють звернутися в СБУ, щоб чинити на нас тиск. Уже проведено близько 40 обшуків, вилучено 200 комп'ютерів, порушено "ліві" справи про наркотики і прослуховування. Нібито ми встановили в офісі АТБ пристрої для прослуховування, що повна маячня", - розповів директор ТОВ "Снек експорт" (входить в холдинг S.I.GROUP) Ігор Шевченко.

В АТБ підтвердили наявність господарського конфлікту із S.I.GROUP, але звинувачення дніпропетровського виробника снеків відкидають. "Прагнення пояснити кризову ситуацію в діяльності S.I.GROUP зловмисним впливом контрагентів демонструє небажання визнавати серйозні управлінські прорахунки, що призвели не тільки до порушення закону, а й до втрати ділової репутації", - сказала прес-секретар АТБ Ганна Лічман.

Нагадаємо, S.I.GROUP випускає харчову продукцію під брендами "Мачо", "SEMKI", "Флінт", "Козацька розвага", "KartoFan", "Морські", "Red Pistachio", "FITTO".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram