ГоловнаЕкономікаБізнес

Дві іноземні мережі відкривають магазини в Україні

Inditex та Analpa посилюють свою присутність на вітчизняному ринку

Дві іноземні мережі відкривають магазини в Україні
Фото: analpa.com

Іспанська група Inditex має намір відкрити в Україні мережу магазинів з товарами для дому Zara Home, а американська Analpa - мережу взуттєвих торгових точок під брендом Keddo.

Про це йдеться у сьогоднішніх номерах газет "Коммерсант-Украина" і "Капитал".

Inditex свій перший магазин Zara Home відкриє наприкінці цього року в київському ТРЦ Respublika. Ця мережа почала роботу в 2003 році й на сьогодні об'єднує 388 магазинів у 42 країнах світу.

У власності Inditex також торгові марки Zara, Bershka, Pull & Bear, Stradivarius, Oysho, Massimo Dutti і Uterque. Загальна кількість її магазинів в світі становить понад 6 тис. штук. Компанія працює в 86 країнах. Прибуток групи за 2012 рік становив 15,9 млрд євро.

Щодо магазинів Keddo, перший з'явився наприкінці грудня на Хрещатику в Києві. Досі своє взуття американці постачали тільки в мультибрендові магазини. В Україні мережа розвивається за франчайзингом, але імена своїх партнерів компанія не називає.

Analpa Inc. - це сьомий за обсягом у світі продавець взуття. Компанія працює в США, Канаді, Великобританії, Австрії, Швейцарії, Словаччині, Естонії, Чехії, Росії, Китаї, Таїланді, Індонезії, Сінгапурі та інших. 2012 року продажі Analpa становили $270 млн.

Нагадаємо, що обсяг роздрібного ринку України у 2013 році дорівнював майже 900 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram