ГоловнаЕкономікаФінанси

У Мінекономіки розповіли, як курс гривні вплине на ціни

Чиновники не вірять у суттєве подорожчання імпортних товарів

У Мінекономіки розповіли, як курс гривні вплине на ціни
Фото: Макс Левин

Подорожчання долара не має призвести до значного зростання цін на імпортні товари через низьку купівельну спроможність населення, впевнені у Міністерстві економрозвитку й торгівлі.

Про це повідомляє прес-служба відомства з посиланням на директора департаменту стратегічного планування розвитку економіки Євгенія Олейнікова.

"Якщо імпортери спробують зіграти на пряме підвищення цін, то це призведе до того, що вони тільки втратять обсяги продажів, відповідно через деякий час ціни повернуться на колишній рівень. Відбудеться просто стримування попиту природним обсягом доходів і, відповідно, надалі - повернення до більш розумних і адекватних цін", - заявив він.

За його словами, Україна практично повністю покриває потреби населення в продовольчих товарах за рахунок власного виробництва, а основною групою товарів, які будуть схильні до подорожчання, є побутова техніка.

"За всієї потрібності цих товарів, це таки не ті товари, придбання яких є питанням життя і смерті", - вважає експерт Мінекономіки.

Нагадаємо, що офіційний курс гривні на вівторок встановлено на рівні 8,55 грн/дол. Зараз вартість долара стримується валютними обмеженнями, введеними Нацбанком наприкінці минулого тижня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram