ГоловнаЕкономікаДержава

У Москві поки що не ухвалили рішення щодо другого траншу Україні

РФ чекає оплати за газ

У Москві поки що не ухвалили рішення щодо другого траншу Україні
Фото: Макс Левин

Росія поки що не переказала другий транш фінансової допомоги Україні, оскільки чекає виконання зобов'язань щодо оплати постачання газу.

Про це сьогодні заявив голова російського Мінфіну Антон Сілуанов журналістам у Сочі, повідомляє РИА Новости.

"Ми чекаємо виконання зобов'язань української сторони щодо розрахунків за газ. Сума там не маленька. Наприкінці січня мала бути оплата, вона поки не здійснена. Ми б хотіли, щоб ми разом виконували наші зобов'язання", - сказав міністр журналістам.

Сілуанов додав, що за початковими домовленостями всю суму фінансової допомоги Україні в розмірі 15 мільярдів доларів планували переказати до травня цього року.

Голова Мінфіну нагадав, що заборгованість із газу є старою, постачання за січень поки оплачують. "Це не січневий газ, це стара заборгованість, яку реструктурували, а термін оплати призначили на 25 січня. Там 2,7 (мільярди доларів). За цей рік, наскільки мені відомо, оплата йде згідно з проектом", - сказав Сілуанов.

"Те, що президент обіцяв Україні, будемо виконувати. Але хотілося б, щоб і з українського боку ті зобов'язання, які взяли, теж виконували", - додав він.

Нагадаємо, що в кінці минулого року РФ купила українські єврооблігації на 3 млрд дол., тим самим переказуючи перший транш фінансової допомоги Києву.

Путін вимагає від уряду РФ виконувати всі домовленості з Україною у фінансовій та енергетичній сферах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram