ГоловнаЕкономікаФінанси

Moody's підтвердив рейтинги ПриватБанку, незважаючи на зниження рейтингу України

В агентстві відзначають консервативну політику ПриватБанку в управлінні ризиками

Moody's підтвердив рейтинги ПриватБанку, незважаючи на зниження рейтингу України
Фото: p-p.com.ua

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service підтвердило базову оцінку кредитоспроможності (BCA) ПриватБанку на рівні "Саа1", що на один щабель вище від суверенного рейтингу державних облігацій України - "Саа2".

Як сказано в повідомленні агентства, перегляд рейтингів українських банків не пов'язаний з результатами їхньої діяльності і є технічною процедурою, продиктованою глобальною методикою оцінки фінансових інститутів. Згідно із цією методикою, індивідуальні рейтинги кредитоспроможності більшості банків у світі повинні бути на рівні або нижче від рівня суверенного рейтингу країни, в якій вони розташовані. В окремих випадках оцінки банків можуть залишатися на рівні, що перевищує суверенний рейтинг країни.

Такий виняток для ПриватБанку з глобальної методики оцінки фінансових інститутів, за даними аналітиків Moody's, зумовлений консервативною політикою управління ризиками ПриватБанку щодо суверенних вкладень із відсутністю прямих і непрямих інвестицій у державні зобов'язання, помірним рівнем диверсифікації свого бізнесу за межами України і обмеженою залежністю від гуртових боргових ринків.

Нагадаємо, 31 січня Moody's оголосив про зниження на один щабель рейтингу українських державних облігацій - з "Саа1" до "Саа2" із негативним прогнозом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram