ГоловнаЕкономікаДержава

Ставицький упевнений у збереженні знижки на газ до кінця року

Міністр вважає, що Україна налякала "Газпром" реверсом

Ставицький упевнений у збереженні знижки на газ до кінця року
Фото: lifedon.com.ua

В.о. міністра енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький вважає, що Росія не відмовлятиметься від газової знижки Україні щонайменше до кінця 2014 року.

"Думаю, що песимістичного сценарію у відносинах з російською стороною не може бути, принаймні до кінця цього року. Встановлена на перший квартал 2014-го ціна на газ буде підтверджена й на наступні періоди", - заявив він в інтерв'ю газеті "Урядовий кур'єр".

Він обґрунтував свою позицію тим, що український ринок для "Газпрому" дуже важливий, а Україна продемонструвала технічну можливість своєї ГТС качати паливо з країн Європи, яке буде конкурентним для російського.

Ставицький також повідомив, що Україна закупить у російського газового монополіста компанії "Газпром" близько 6,3 млрд куб. м природного газу в січні-березні. Остаточні плани імпорту газу на рік сформують наприкінці лютого.

Нагадаємо, минулого року Україна купувала російський газ по більш ніж $400 за тисячу кубометрів. На перший квартал цього року ціну на газ знизили до $268,5, підтверджувати цю ціну потрібно щокварталу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram