ГоловнаЕкономікаДержава

Надійнішої інвестиції, ніж гривневий депозит, не існує, - банкір

Національний банк України постійно моніторить ситуацію в банківській системі

Надійнішої інвестиції, ніж гривневий депозит, не існує, - банкір
Фото: ukrgasbank.com

Незважаючи на політичну нестабільність, ситуація на депозитному ринку найближчим часом стабілізується і темпи приросту вкладів у банківській системі вийдуть на рекордні показники минулого року.

Про це заявив виконавчий директор Незалежної асоціації банків України (НАБУ), голова правління Укргазбанку Сергій Мамедов.

"Зведених даних про банківську систему за січень наразі немає. Як голова правління Укргазбанку можу сказати, що в моєму банку в січні відтоку депозитів не було. У першій половині місяця спостерігався стабільний приріст депозитів, у другій ситуація змінилася, кількість укладених договорів значно поменшала. Перший же день лютого порадував приростом", - сказав він.

Банкір констатує, що зараз ця динаміка багато в чому залежить від політичної ситуації.

При цьому він висловив сподівання, що найближчим часом ситуація на депозитному ринку стабілізується.

Окрім того, Мамедов наголосив, що надійнішого і вигіднішого інструменту вкладення грошей, ніж гривневий депозит, зараз не існує.

Коментуючи ситуацію з ліквідністю на ринку, виконавчий директор НАБУ зауважив, що регулятор постійно допомагає банкам ліквідувати короткострокові розриви ліквідності.

"Національний банк України постійно моніторить ситуацію в банківській системі і допомагає банкам у потрібний момент шляхом проведення аукціонів або тендерів на відкритому ринку. Механізм рефінансування існує давно, він відлагоджений і працює", - додав експерт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram