ГоловнаЕкономікаФінанси

Банк "Укоопспілка" відійшов до виробника "Тульчинки"

Установа залучила нових інвесторів

Центральна спілка споживчих товариств ("Укоопспілка") скоротила свою частку в однойменному банку з 87,5% до 9,9% і залучила низку інвесторів, серед яких молочний холдинг "Терра Фуд" (ТМ Premialle, "Біла лінія", "Тульчинка).

Про це повідомляє "Коммерсант-Украина".

"Брак обігових коштів, дорогі кредитні ресурси внутрішнього ринку і неможливість повноцінної роботи в системі "Укоопспілки" поставили банк в режим не розвитку, а виживання", - пояснила директор з корпоративних комунікацій "Укоопспілки" Алла Шоріна.

"Укоопспілка", яка існує з 1920 року, є організацією з захисту інтересів споживчих спільнот. Пайовиками об'єднання є понад 500 тис. осіб, в її складі функціонує 10 тис. магазинів (80% знаходиться в сільській місцевості), 3 тис. закладів ресторанного бізнесу, 265 підприємств і цехів, 5 тис. об'єктів, які надають населенню побутові послуги.

"Терра Фуд" - четвертий за обсягом виробник молочної продукції в Україні. У компанії не називають розмір купленої частки.

"Ми є одним з акціонерів торгового дому "Укоопспілки" і розвиваємо співпрацю з банком: у ньому відкриті наші рахунки, за нашим запитом банк впроваджує мобільний та інтернет-банкінг. Однак бізнес "Терра Фуд" - це виробництво продуктів харчування, і ми маємо намір фокусуватися на ньому", - заявив піар-директор групи компаній "Терра Фуд" Євген Кисилевський.

"Укоопспілка" - дуже маленький банк. За даними Нацбанку, за підсумками третього кварталу минулого року він посідав 161-е місце за активами серед 178 банків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram