ГоловнаЕкономікаБізнес

Названо найпопулярніші авіамаршрути з Києва

У першу трійку увійшли Москва, Тель-Авів і Амстердам

Названо найпопулярніші авіамаршрути з Києва
Фото: Макс Левин

Рейс Київ-Москва став найпопулярнішим 2013 року в столичному аеропорту "Бориспіль". За підсумками року, на цій лінії перевезли близько 900 тис. пасажирів, тоді як загальний пасажиропотік становить 7,9 млн осіб.

Про це пише ЦТС із посиланням на дані прес-служби аеропорту.

Другим за популярністю став став Тель-Авів (близько 380 тис. пасажирів), третім - Амстердам (305 тис. пасажирів).

У десятку топ-напрямків із найбільшого українського аеропорту також увійшли Франкфурт, Париж, Стамбул, Дубай, Лондон і два чартерні маршрути - в Анталію і Шарм-ель-Шейх.

Серед регулярних маршрутів, які увійшли до топ-10, найбільший приріст пасажиропотоку порівняно з 2012 роком продемонстрували Київ-Дубай (+19,7%), Київ-Амстердам (+19,5%), Київ-Париж (+16,6% ) і Київ-Франкфурт (+10%). Також значне зростання пасажирського трафіку (+19,4%) зафіксовано на чартерному напрямку Київ-Анталія.

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" - найбільший в Україні, він обслуговує понад 50% пасажирських авіаперевезень країни. Регулярне сполучення з повітряної гавані здійснюють понад 50 авіакомпаній, що експлуатують понад 100 маршрутів по всьому світу. Пасажиропотік другого за величиною аеропорту "Жуляни" більш ніж у чотири рази менший.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram