ГоловнаЕкономікаФінанси

Столична влада розписала бюджет Києва на 2014 рік

У проекті є підвищення вартості проїзду в громадському транспорті

Столична влада розписала бюджет Києва на 2014 рік
Фото: Макс Перепелица

Київська міська адміністрація внесла проект бюджету столиці до міської ради. Розглянути документ планують вже цього тижня, можливо, у вівторок або середу.

Про це пише "Капитал".

Доходи Києва в 2014 році, згідно з проектом, повинні дорівнювати 20,1 млрд грн, в цю суму входить тримільярдна субвенція з держбюджету і близько 230 млн грн дотацій.

Видаткову частину планують на рівні 19,8 млрд грн, при цьому витрати загального фонду становитимуть тільки 16,8 млрд грн, а інші гроші проходять через спецфонд. Спеціальний фонд - це фонд розвитку, який наповнюють за рахунок держбюджету. Очікують, що його зведуть з дефіцитом 2,6 млрд грн. За основним фондом, з якого фінансують бюджетну сферу, захищені статті, виплачують муніципальні надбавки, заплановали невеликий профіцит - 303,5 млн грн.

Покривати дефіцит спецфонду будуть за рахунок запозичень і довгострокових зобов'язань. Граничний розмір боргу Києва станом на 31 грудня 2014 встановили у розмірі 10 млрд грн.

В проекті бюджету запланували підвищення вартості проїзду в громадському транспорті. Якщо в 2013 році сума компенсації за перевезення пільговиків становила 360 млн грн, то на цей рік заплановані тільки 294 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram