ГоловнаЕкономікаБізнес

Мобільні оператори відхрестились від розсилання SMS учасникам протестів

Повідомлення надсилають за допомогою піратських базових станцій.

Мобільні оператори відхрестились від розсилання SMS учасникам протестів

Мобільні оператори заперечують свою причетність до розсилання SMS учасникам протестів.

"Це вже не перший випадок, коли зловмисники використовують незаконне обладнання для здійснення таких розсилок. Відповідно до чинного законодавства, ми суворо дотримуємося умови конфіденційності інформації про абонентів, їх номери телефонів та місце перебування", - передає РБК-Україна повідомлення прес-служби "Київстару".

За її інформацією, існує обладнання, так звані піратські базові станції, яке дає змогу розсилати повідомлення на мобільні телефони абонентам будь-яких операторів, що перебувають у певному районі.

МТС також стверджує, що його обладнання для розсилки не використовувалося. "Сьогодні в "МТС Україна" почали надходити скарги від абонентів у центрі Києва, які отримали SMS з номера 111, що містять один і той самий текст: "Шановний абоненте, ви зареєстровані як учасник масових заворушень". Ми заявляємо про свою непричетність до даної розсилки", - заявили у прес-службі оператора.

Нагадаємо, що в ніч з 20 на 21 січня на телефони активістів, що перебували на вулиці Грушевського в Києві, почали приходити SMS з повідомленням, що отримувач зареєстрований як учасник масових заворушень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram