ГоловнаЕкономікаБізнес

У Присяжнюка обіцяють не забороняти експорт зерна

Сам міністр раніше оголосив про заборону на вивезення пшениці.

У Присяжнюка обіцяють не забороняти експорт зерна
Фото: gazeta.ua

Для заборони на експорт зерна в Україні немає підстав, заявив перший заступник міністра агарної політики та продовольства Іван Бісюк.

"Мова про це не йшла. Мова йшла лише про те, що, якщо буде у нас критичний дефіцит з продовольчим зерном, то ми будемо вживати відповідні заходи. А на сьогодні ми не бачимо, що в нас є якесь критичний стан з продовольчим зерном, і, відповідно, це питання сьогодні не на темі", - заявив він.

За його словами, ніякої постанови про заборону експорту зерна не готувалося, і уряд її не розглядав.

Заява Бісюка суперечить недавній заяві міністра Миколи Присяжнюка про те, що з 15 листопада Україна заборонить експорт пшениці. "Буде повна заборона з 15 листопада. Буде урядова постанова про це. Ми не граємо в ігри тут, у нас немає іншого вибору", - заявив міністр агентству Reuters.

Обсяги вивезеної з країни пшениці вже перевищили 4 млн тонн, при цьому експортні контракти підписані на 5,4 млн тонн. Цей обсяг буде поставлено на зовнішні ринки до середини листопада, після чого трейдери, як заявлялося, переорієнтуються на експорт інших культур, в першу чергу кукурудзу (її поставки цього сезону можуть становити 12 млн тонн).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram