ГоловнаЕкономікаДержава

Міст у Лозовій не встигли відкрити, як уже переробляють

Термін експлуатації об'єкта анонсували в 100 років.

Міст у Лозовій не встигли відкрити, як уже переробляють
Фото: newzz.in.ua

"Візитку" Лозової - пішохідний міст на залізничній станції, термін експлуатації якого анонсували в 100 років, - уже почали перебудовувати.

ТОВ "Стальконструкція" 29 жовтня залучено Південною залізницею як генпідрядника для здійснення додаткових будівельно-монтажних робіт на пішохідному мосту через колії на станції "Лозова" в Харківській області. І саме цього дня, 29 жовтня, пройшло помпезне відкриття нового мосту, який уже назвали "візиткою" міста.

Про факт залучення підрядника до додаткових робіт на об'єкті повідомляє "Вісник державних закупівель", повідомляють "Комментарии".

"Під час виконання робіт через зміни в колійному розгалуженні станції виникла необхідність внесення змін до проектної документації моста і зміни переліку робіт на об'єкті", - зазначено в обґрунтуванні застосування процедури закупівлі в однієї особи.

Кошторис додаткових робіт становить 1,507 млн грн. Роботи мають виконати до Нового року.

До слова, за першим договором із Південною залізницею "Стальконструкція" заробила на будівництві цього мосту 19,989 млн грн.

"Гарантійний термін експлуатації нового моста становить 100 років (...) Міський голова Лозової Сергій Степанов подякував колективу Південної залізниці за чудову споруду, яка, за його словами, вже стала "візиткою" міста Лозова", - тільки вчора йшлося в прес-релізі Мінінфраструктури.

Як повідомляли раніше, агентство США з міжнародного розвитку (USAID) разом з європейськими експертами підготувало стратегію розвитку системи держзакупівель в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram