ГоловнаЕкономікаБізнес

В METRO Кривий Ріг звільнили керівника профспілки

Він хотів укласти колективний договір.

В METRO Кривий Ріг звільнили керівника профспілки
Фото: metrogroup.pl

У Кривому Розі в ТЦ №20 ТОВ "Метро Кеш енд Керрі Україна" (далі METRO C&C) - трудовий конфлікт. Керівництво маркету звільнило керівника незалежної профспілки Андрія Куделя (профспілка об'єднує 70% трудового колективу). Про це він сьогодні заявив на каналі gasloinfo на YouTube.

"Моя профспілкова діяльність призвела до того, що 28 вересня директор нашого торгового центру Чибісова Олена Володимирівна видала указ про моє звільнення. Причиною звільнення стали три догани, які нічим не підтверджені", - вважає Куделя.

За його словами, за чотири роки у керівництва до нього не було претензій, а догани і звільнення відбулося після організації колективної трудової суперечки, яка була офіційно зареєстрована Національною службою посередництва і примирення.

"Основними пунктами цієї суперечки було підписання колективного договору, якого у нас досі немає... І другий, теж дуже важливий пункт, - це завіси на вхід і на вихід. Для того щоб зменшити протяги, щоб працівників не продувало. Вони з -за цього постійно хворіють, ідуть на лікарняний, деякі навіть звільняються. Ціна питання - тисяч по 30 грн на вхід і на вихід. Очевидно, це була непідйомна сума для керівництва, і вони вирішили звільнити мене", - говорить профспілковий активіст.

Андрій Куделя працював в METRO C&C адміністратором систем баз даних. За його словами, на найнижічй зарплаті серед комп'ютерників торговельної мережі по Україні.

Куделя говорить, що його не просто звільнили, але ще й заборонили з'являтися в маркеті як покупцеві. Відмовляють у реєстрації картки покупця на юрособу - профспілкову організацію.

Профспілці в MERTO C&C Кривий Ріг, за словами Куделя, вже вдалося вибити з керівництва індексацію зарплат за кілька років. Деякі касири отримали до 12 тис. гривень. Зменшилася кількість неоплачуваних переробок.

Зараз Андрій Куделя намагається відновитися на роботі через суд.

Незалежна профспілка METRO C&C Кривий Ріг входить у Конфедерацію вільних профспілок України.

LB.ua направив запит до прес-служби METRO C&C з проханням надати інформацію щодо трудового конфлікту в Кривому Розі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram