ГоловнаЕкономікаБізнес

Програму житлового кредитування молоді продовжено на 5 років

Її вартість оцінюється в 5,5 млрд грн.

Програму житлового кредитування молоді продовжено на 5 років
Фото: www.zotouakinita.gr

Державна програма кредитування молоді на придбання житла, яка закінчувалася цього року, продовжена на 2013-2017 роки.

Таке рішення зафіксовано в постанові Кабінету Міністрів №967 від 24 жовтня.

Вартість програми оцінюється в 5,46 млрд гривень, серед яких 3,276 млрд гривень з державного бюджету, 1,638 млрд гривень - з місцевих бюджетів і 0,546 млрд гривень - з інших джерел.

За результатами виконання програми планується забезпечити житлом 16,755 тис. молодих сімей та одиноких молодих громадян, побудувати понад 1 млн кв. метрів житла.

Ми практично допрацювали програму доступного житла для молоді. І вона буде передбачати низькі відсотки. Потрібно буде заробляти приблизно 5-6 тис. гривень на місяць, і приблизно 2 тис. на місяць виплачувати внески на доступне житло

— Микола Азаров, прем'єр-міністр України

Нагадаємо, зараз Кабмін просуває кілька житлових програм. У їх число входить програма здешевлення вартості іпотечних кредитів "Доступне житло". Крім того, в листопаді уряд планує розглянути держпрограму фінансового іпотечного лізингу, тобто оренди квартир з правом викупу.

За оцінками прем'єр-міністра Миколи Азарова, поліпшення житлових умов в Україні потребує понад 1 млн сімей. Він упевнений, що цю проблему можна вирішити протягом 10 років, для чого потрібно вийти на кредитування 100-200 тис. сімей щорічно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram