ГоловнаЕкономікаФінанси

Ставки депозитів знизяться після виборів, - банкір

Дорогі вклади неможливо відпрацювати на кредитах.

Ставки депозитів знизяться після виборів, - банкір
Фото: ukrgasbank.com

Ставки банківських депозитів знизяться після виборів. Таку думку озвучив виконавчий директор Незалежної асоціації банків України, голова правління державного Укргазбанку Сергій Мамедов на прес-конференції.

"Я рекомендую зараз розміщуватися. Процентні ставки однозначно знизяться, і вони знизяться невдовзі після прийдешніх виборів", - упевнений банкір.

За словами Мамедова, нинішній рівень ставок депозитів почасти пояснюється посиленням конкуренції в банківському секторі, проте вартість залучених ресурсів стає занадто високою для банків, у зв'язку з чим вони можуть переглянути свою політику ставок.

"Банки сьогодні не в змозі відпрацьовувати наявні процентні ставки. Бо 25% відпрацювати неможливо, кредитувати під 30% можна, жоден суб'єкт економічної діяльності не витягне таке процентне навантаження", - зазначив він.

Згідно з даними журналу "Корреспондент", відсотки депозитів у національній валюті в Україні є найвищими у світі. За підсумками вересня, середні річні ставки гривневих банківських вкладів становили 19,7%.

Середній розмір депозитів в Україні, за оцінками Незалежної асоціації банків, становить близько 7,6 тис. грн. Усього обсяг депозитів в Україні становить близько 350 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram