ГоловнаЕкономікаДержава

Азаров вважає рейтинг Світового банку відповіддю брехунам і демагогам

Україна посіла 137-ме місце у світі за легкістю ведення бізнесу.

Азаров вважає рейтинг Світового банку відповіддю брехунам і демагогам
Фото: Стоп-кадр с олнайн-трансляции

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що підвищення позиції України в рейтингу Світового банку підтверджує покращення умов ведення бізнесу в Україні.

"Це найкраща відповідь тим, хто брехливо стверджує, ніби в Україні неможливо вести бізнес, ніби мале і середнє підприємництво знищують. Найкраща відповідь тим, хто демагогічно вимагає скасувати Податковий кодекс та інші дерегулятивні акти нашого уряду", - заявив він на засіданні уряду.

Він наголосив, що дані звіту підтверджують, що політика уряду України дає позитивні результати.

"Рейтинг Світового банку поставив Україну в один ряд із трійкою країн-лідерів, які здійснили найпомітніші й найефективніші реформи у своїй економіці, незалежні експерти оцінили політику нашого уряду", - зазначив він.

Після торішньої публікації рейтингу, коли Україна опустилася на 152-гу позицію, Азаров говорив, що дослідження СБ не висвітлює поточної ситуацію в Україні, оскільки спирається на старі статистичні дані.

У рейтингу Doing Business-2013 Україна перемістилася вгору на 15 позицій. Його укладачі відзначили успіхи України у створенні умов для початку бізнесу (зростання на 66 пунктів) і реєстрації власності (+19 пунктів). Також покращилося податкове адміністрування (+18 пунктів).

Список країн із найбільш сприятливими умовами для ведення бізнесу сьомий рік поспіль очолює Сингапур. За ним йдуть Гонконг, Нова Зеландія, США та Данія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram