ГоловнаЕкономікаДержава

Тігіпко хоче підвищити відповідальність за зарплату в конвертах

Майже 5 млн українців працюють нелегально.

Тігіпко хоче підвищити відповідальність за зарплату в конвертах
Фото: Макс Левин

120 тис. підприємств в Україні офіційно платять своїм працівникам мінімальну зарплату (зараз це 1 118 грн), тоді як середня зарплата в країні становить понад 3 тис. грн.

На думку віце-прем'єра Сергія Тігіпка, така ситуація ненормальна і свідчить про нелегальну виплату зарплат. Він вважає, що необхідно посилити відповідальність керівників підприємств, які допускають це.

"У нас зараз третина заробітної плати перебуває в тіні. Щоб вирішити цю проблему, потрібен жорсткий комплексний підхід і, передусім, посилення відповідальності керівників підприємств за нелегальні виплати заробітної плати", - заявив Тігіпко сьогодні.

Той самий пан Тігіпко, я можу про це розповісти, він усім нам виплачував тільки в конвертах заробітну плату. А тим часом виходив в ефір і говорив, що треба платити офіційно. Вони всі брешуть

— Олександра Кужель, екс-заступник голови партії "Сильна Україна"

Він вважає, що легалізація зарплат необхідна для підвищення стандартів життя в Україні.

"Для продовження зростання соціальних стандартів необхідна легалізація заробітної плати, легалізація робочих місць. Зараз 4,7 млн українців працюють нелегально, не маючи соціального захисту і не підтримуючи соціальні фонди", - упевнений Тігіпко.

Він вважає, що вирішити це питання може зниження єдиного соцвнеску.

Нагадаємо, раніше Тігіпко заявив, що обсяг нелегальних зарплат в Україні становить 145 млрд грн на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram