ГоловнаЕкономікаДержава

Вищий Госпсуд закуповує товари тільки у "донецьких" фірм

Заявки київських компаній на тендери ВГСУ відхиляються, незважаючи на їх дешевизну.

Вищий Госпсуд закуповує товари тільки у "донецьких" фірм

Вищий господарський суд України 12 жовтня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ "Культтовари Донецьк" на придбання телефонної апаратури на 205 тис. грн.

Про це повідомляється в "Віснику державних закупівель".

Придбано 80 телефонних апаратів незазначеної марки по 582 грн./шт і 54 апарати факсимільного зв'язку по 2940 грн./шт. Ці ціни без ПДВ, оскільки фірма-постачальник не є платником цього податку.

Також у тендері брало участь київське ТОВ "Б-тел", яке пропонувало телефони за 163 тис грн. Однак більш дешеву на 22% заявку ВГСУ відхилив оскільки компанія не надала копій трудових книжок "працівників відповідної кваліфікації", надані посібники з експлуатації телефонів були російською мовою, що суперечило вимогам, та інші формальні претензії до оформлення конкурсної документації. Тому єдиним допущеним до участі конкурентом "Культтовари Донецьк" було донецьке ТОВ "Перший український торговий дім", чия пропозиція була дорожчою всього на 2%.

Нагадаємо, у вересні 2010 року головою ВГСУ було призначено Віктор Татькова, який раніше очолював Донецький апеляційний госпсуд. Після цього донецькі компанії почали регулярно вигравати тендери ВГСУ. Наприклад, саме у донецьких фірм ВГСУ придбав холодильники, електрочайники за 506 тис. грн., папір 2,00 млн грн. та інші товари широкого вжитку. Однак всі спроби київських компаній взяти участь у тендерах ВГСУ завершуються відхиленням заявок, незважаючи на їх дешевизну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram