ГоловнаЕкономікаДержава

ДАТ "Чорноморнафтогаз" завершило капремонт двох свердловин

Свердловини №10 і 17 експлуатувалися компанією "Чорноморнафтогаз" вже 20 років.

ДАТ "Чорноморнафтогаз" завершило капремонт двох свердловин
Фото: minek-crimea.gov.ua

Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз" завершило проведення капітального ремонту двох свердловин Архангельського родовища.

Про це повідомив заступник голови правління "Чорноморнафтогазу" Олександр Кацуба.

Свердловини №10 і 17 Архангельського родовища, на яких проведено капремонт, експлуатувалися компанією "Чорноморнафтогаз" вже 20 років, в результаті такої тривалої експлуатації і відповідного виснаження газоносних пластів дебіт кожної свердловини становив до капремонту менше за 1000 куб. метрів газу на добу.

Як зазначив Олександр Кацуба, завдяки застосуванню сучасних технологій ремонту газових свердловин, менше за місяць свердловини №10 і №17 були відремонтовані, видобуток було переведено з виснажених на вищерозміщені горизонти і, як результат сьогодні дебіт двох свердловин становить майже 80,000 куб. метрів газу на добу, тобто зріс практично в 40 разів.

"Протягом наступних двох тижнів ДАТ "Чорноморнафтогаз" планує завершити ремонт свердловини №11 Архангельського родовища, де очікуються аналогічні результати зростання видобутку газу", - підсумував Олександр Кацуба.

Довідка: Архангельське газове родовище на шельфі Чорного моря введено в експлуатацію 1992 року. У січні-вересні 2012 року Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз" збільшило видобуток природного газу порівняно з аналогічним періодом минулого року на 14,7% або 108 мільйонів кубометрів. Всього за дев'ять місяців було видобуто 843 млн кубометрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram