ГоловнаЕкономікаФінанси

MasterCard продає дані про покупки своїх клієнтів

Компанія розголошує номери кредитних карток рекламникам.

MasterCard продає дані про покупки своїх клієнтів

Платіжна система MasterCard почала продавати рекламним компаніям дані про покупки своїх клієнтів, що дозволить тим виділяти цільові групи споживачів.

Натомість платіжна система отримує від рекламників винагороду за інформацію, пише Lenta.ru з посиланням на The Financial Times.

За даними видання, MasterCard планувала надавати рекламникам дані про покупки клієнтів іще минулого року, але відмовилася тоді від цієї ідеї, оскільки сумнівалася в законності таких дій.

Пізніше в компанії дійшли висновку, що надання анонімної інформації без вказівки імен користувачів не буде втручанням у приватне життя і розголошенням персональних даних. Дані, які отримують рекламні агентства, містять тільки номери кредитних карток, але не імена їх власників.

Платіжна система почала надавати рекламникам інформацію про покупки клієнтів у лютому поточного року, але ЗМІ стало відомо про це тільки тепер.

Нагадаємо, що на 1 січня загальна кількість платіжних карток в Україні становила майже 58 млн штук.

В Україні функціонують внутрішньодержавні платіжні системи (НСМЕП, УкрКарт, внутрішньобанківські системи) і міжнародні (VISA, MasterCard, "Юніон Кард", "Золота корона", American Express).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram