ГоловнаЕкономікаБізнес

Харківську ТЕЦ-5 продають за заниженою ціною, - аналітики

Претендентом на її придбання називають Дмитра Фірташа.

Харківську ТЕЦ-5 продають за заниженою ціною, - аналітики
Фото: delo.ua

Ціна, за якою Фонд держмайна продає Харківську ТЕЦ-5, є заниженою.

"Ринкова вартість ТЕЦ становить близько 1 млрд грн", - заявив аналітик "АРТ-Капітал" Станіслав Зеленецький "Коммерсанту-Украина". ФДМ просить за актив утричі менше - 329,4 млн грн. Аналітик Eavex Capital Дмитро Чурін також згоден, що ця ціна є низькою.

Про своє бажання купити підприємство заявили дві компанії, які видобувають і постачають вуглеводні: "Укрістгаз" і "Газконтиненталь". Джерела в Мінекології й "Укрнафті" стверджують, що обидві вони належать до сфери впливу підприємця Дмитра Фірташа. Але в Group DF коментувати цю інформацію відмовилися.

Тим часом видання Forbes.ua писало, що "Укрістгаз" побіжно пов'язаний з Юрієм Бойком, міністром енергетики та вугільної промисловості.

Пакет із 94,48% акцій Харківської ТЕЦ-5 приватизують на конкурсі з відкритою пропозицією ціни за принципом аукціону. Його призначено на 7 листопада.

Усього найближчим часом ФДМ планує продати чотири ТЕЦ: Дніпродзержинську, Херсонську, Одеську та Харківську. Заборону на приватизацію знято загалом із 13 станцій.

План приватизації на 2012 рік для фонду встановлено на рівні 10 млрд грн, але за перші дев'ять місяців надходження від приватизації сягнули лише 5,35 млрд грн - переважно за рахунок розпродажу енергетичних підприємств на початку року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram