ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ посилює вимоги до броньовика інкасаторів

У ньому повинні бути бійниці для стрільби, кнопки тривоги, камери спостереження.

НБУ посилює вимоги до броньовика інкасаторів
Фото: news4k.com

Національний банк має намір увести обов'язкові вимоги, яким повинні відповідати броньовані автомобілі, що їх використовують для перевезення готівки. Про це повідомляють на сайті відомства.

Зокрема, броньовані скла автомобілів повинні бути оснащені протиосколковою плівкою. Крім того, броньовики повинні мати не менш ніж три приховані бійниці для ведення вогню по різні боки автомобіля і захищений люк у даху автомобіля. У ньому також має бути обладнано місця для кріплення автоматичної зброї.

Крім того, автомобіль має бути обладнано системою відстежування рухомих об'єктів, кнопкою тривоги, протиугонним пристроєм, звуковою сигналізацією, переговорним пристроєм для зовнішнього зв'язку, двома вогнегасниками, камерою спостереження заднього виду, центральним замком. Усього документ встановлює 26 вимог.

Під час перевезення суми до 500 мінімальних зарплат автомобіль повинен бути обладнаний сейфом, якщо більше - охороняти його потрібно вже з вогнепальною зброєю.

Нагадаємо, в січні НБУ постановив використовувати бронеавтомобілі не старше семи років. Парк інкасаторських машин в Україні становить близько 3 тисяч, за інформацією голови банку "Хрещатик" Дмитра Гриджука. 90% із них потребують оновлення. Середня вартість таких авто становить $30-80 тисяч.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram