ГоловнаЕкономікаДержава

СБ готовий давати Україні $1 млрд на рік

Порошенко поспілкувався з Філіппом Ле Веру.

СБ готовий давати Україні $1 млрд на рік
Фото: ppblog.ru

Віце-президент Світового банку Філіпп Ле Веру заявив про готовність установи збільшити щорічний обсяг кредитування України до $1 млрд у зв'язку з високою ефективністю використання країною коштів банку.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і економіки з посиланням на зустріч міністра Петра Порошенка з Ле Веру, яка відбулася в Токіо.

"Віце-президент Світового банку зазначив, що Україна істотно поліпшила якість портфеля інвестиційних проектів СБ і забезпечує рекордний рівень використання коштів банку порівняно з минулими роками", - стверджують у міністерстві.

Нагадаємо, що стратегія партнерства СБ з Україною на 2012-2016 роки передбачає кредитування на рівні $500 млн щорічно. При цьому СБ заявив, що обсяги фінансування і спектр інструментів будуть збільшуватися в разі прискорення реформ і поліпшення управління, натомість залишатимуться помірними, якщо реалізація реформ загальмує.

Із 1992 року банк видав Україні більш ніж $7 млрд. Останній з оголошених проектів, який профінансує СБ, - ремонт 100 км дороги Київ-Харків між містами Лубни і Полтава за $450 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram