ГоловнаЕкономікаБізнес

Українці віддають перевагу корейським автомобілям

"АвтоВАЗ" і ЗАЗ здають позиції.

Українці віддають перевагу корейським автомобілям

Лідером автомобільних продажів в Україні з великим відривом є південнокорейська корпорація Hyundai. У вересні українці придбали майже 2,09 тис. автомобілів цієї марки.

Про це свідчать дані асоціації "Укравтопром".

Ще один корейський бренд - KIA - увійшов до числа лідерів на українському ринку з показником 1,43 тис. автомобілів, посівши четверте місце. Між двома південнокорейськими виробниками розмістилися "АвтоВАЗ" і Запорізький автозавод, які у вересні помінялися місцями, хоча вазівських автомобілів було продано всього на 35 штук більше. Показники обох компаній - 1,6 тис. проданих авто.

Першу п'ятірку замикає японська Toyota з показником у 1,39 тис. авто.

В цілому, за даними "Укравтопрому", у вересні було продано і поставлено на облік ДАІ 20,67 тис. легкових автомобілів.

Нагадаємо, автовиробники та імпортери очікують, що автопродаж в Україні почне зростати 2013 року, і ринок легкових автомобілів сягне 230-260 тис.

До кризи автопродажі в Україні щорічно збільшувалися на 30-40% і досягли максимального показника в 623 тис. 2008 року. Однак 2009 року під час кризи ринок впав більш ніж на 70% і так і не відновився. Цього року експерти очікують нульовий приріст, тобто продаж залишаться на рівні близько 220 тис. автомобілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram