ГоловнаЕкономікаДержава

"Укрзалізниця" починає будівництво нового Бескидського тунелю

Тунель побудують за позичкові кошти ЄБРР.

"Укрзалізниця" починає будівництво нового Бескидського тунелю

Найближчим часом розпочнеться будівництво нового Бескидського тунелю, який збільшить транзитні можливості України з перевезення вантажів у Центральну та Західну Європу.

Про це повідомляє прес-центр "Укрзалізниці".

Бескидський тунель у Карпатах є єдиною одноколійною ділянкою V Критського міжнародного транспортного коридору, який прокладено територією Італії, Словенії, Угорщини, Словаччини, України та Росії. Це створює перешкоди для інтеграції транспортної мережі нашої держави в європейську та для повноцінного використання транзитного потенціалу України.

"Укрзалізниця" останніми роками здійснила масштабні роботи з модернізації інфраструктури, але без будівництва нового Бескидського двоколійного тунелю транзитні вантажі можуть піти в обхід України - територією Польщі та Білорусі.

"Історичний Бескидський тунель побудований ще 1886 року і вже вичерпав свій експлуатаційний ресурс. Через деформацію та руйнування дренажної системи в нього потрапляють підземні води, а взимку волога перетворюється на лід, що загрожує безпеці руху поїздів. Тому залізничники змушені довбати лід і вивозити його за межі споруди. Поїзди проходять тунель із мінімальною швидкістю. Крім того, одноколійний тунель обмежує пропускну здатність усього міжнародного транспортного коридору. Цей стратегічний об'єкт вимагає постійної уваги залізничників - зараз тунель обслуговують 24 працівники магістралі", - повідомляє відомство.

Починаючи з минулого року, Львівська залізниця за власні кошти здійснює підготовчі роботи для будівництва нового двоколійного Бескидського тунелю. Сам тунель будуватимуть за позичкові кошти ЄБРР.

"Введення в експлуатацію двоколійного Бескидського тунелю дозволить забезпечити безпеку руху поїздів на стратегічному напрямку Київ - Львів - Чоп, привести до відповідних технічних вимог V Критський міжнародний транспортний коридор і покращити імідж України як транзитної держави", - зазначають в "Укрзалізниці".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram